slide fact smal

Vragen? Bel of mail ons:

uitnodiging symposium logo 5 jaar fact jeugd

Op 24 januari 2019 vindt het FACT Jeugd Jubileum Symposium plaats, ter gelegendheid van 5 jaar FACT Jeugd Twente.

Thema van het symposium is FACT To the Future: Hoe zorgen we samen voor een Jeugd met Toekomst in Twente. 

Het symposium wordt gehouden in zalencentrum Het Anker in Wierden.

Aanmelden voor 18 januari a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Programma

Bert Otten neemt je deze middag mee in ons wervelende verjaardagsprogramma.
Bert werkt in het dagelijks leven bij Radar Advies en is voorzitter van de RVT van het poppodium Metropool en Humanitas onder Dak.

13.30-14.00 uur Start verjaardagsvisite met koffie/thee en gebak

14.00-14.15 uur Opening door Bert Otten

14.15-14.30 uur “5 jaar Fact Jeugd Twente” door Annabet Jongkind

14.30- 15.00 uur Jongeren in beeld en aan het woord.

15:00 Muziek door FACT band

Pauze

15.15 – 16.15

Workshops

Seks en zo…

Barbara Rekveldt is gedragswetenschapper bij Intermetzo en heeft veel interesse en passie voor complexe gedrags/psychische problemen. Zij heeft gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en ook gezinnen behandeld. Zij werkt vanuit een positieve invalshoek en is leergierig. Ze neemt  het publiek mee in nieuwe ontwikkeling over hulpverlening en  seksualiteit.

Creatief met middelengebruik

Lars, Monique en Pauline versterken vanuit Tactus de Fact Jeugd Teams met hun kennis en ervaring in de Verslavingszorg. Zij gaan de deelnemers verrassen met een inspirerende en creatieve workshop

Vriendschap is (g)een illusie!

Martijn Wesseling is projectleider e-health bij Ambiq. Tijdens zijn workshop maken de deelnemers kennis met een Virtuele Vriend. Hoe wordt hij ingezet bij thuiszittende jongeren en komen de jongeren dan toch weer op school aan?  Wie weet zijn er nog meer mogelijkheden om hem in te zetten. 

Zet dat eens in de Context!

Ingrid van den Berg is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Jeugd GGZ Dimence. In haar workshop neemt zij de deelnemers mee in de wereld van contextueel werken. Genereer oplossingen voor problemen waar je op werkvloer tegen aanloopt!

BINGO!

Wouter van Kooten is projectleider bij Garage 2020: Noaberschap zit verweven in de Twentse cultuur. Juist vanuit die gedachte werkt Garage 2020 Twente aan radicaal andere oplossingen, ingebed in de gemeenschap. Traditionele vormen van jeugdhulp worden overbodig en de oplossingen maken een kansrijk leven mogelijk voor jeugd en gezinnen. De deelnemers maken kennis met het gedachtengoed van Garage 2020 en leren de beginselen van Designthinking. Wie weet krijgen zij zo briljante ideeen voor de toekomst.

 16.15 - 17.00 uur in gesprek met de gasten

Muziek door FACT band

17:00 : Borrel met hap drank en muziek.