slide fact smal

Het FACT Jeugdteam Twente is er voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met (ernstige) psychische problemen, problemen op school, ruzie thuis of problemen op het werk. Soms is er ook sprake van schulden en risicovol gedrag door gebruik van alcohol of drugs.

Flexibel

FACT staat voor ‘Flexible Assertive Community Treatment'. Het is een vorm van laagdrempelige en flexibele psychische behandeling en begeleiding.
Bij FACT jeugd werken onder andere ambulant hulpverleners, psychologen, (kinder- en jeugd)psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, gezinshulpverleners, systeemtherapeuten en ervaringsdeskundigen. De ervaringsdeskundige is iemand die zelf problemen heeft gehad. Door deze ervaring kan de ervaringsdeskundige zich goed inleven in de situatie van de jongere. Het contact met de jongere wordt hierdoor makkelijker gelegd. 

Lees ook de blog van ervaringsdeskundige Lida Kortman


FACT Jeugd Twente

is een samenwerking tussen Jarabee, Ambiq, Mediant en Jeugd GGZ Dimence. Deze organisaties zijn samen deskundig op het gebied van opvoeden, opgroeien en behandeling voor licht verstandelijk beperkten, psychiatrische stoornissen of psychische problemen.

 

Wij zijn er voor de jongeren

Jongeren worden door het FACT Jeugdteam goed in de gaten gehouden, begeleid en praktisch ondersteund, waarbij de jongere zelf regie houdt of leert houden. Het team reageert snel op signalen en kan snel zorg intensiveren of juist afbouwen als dat nodig is. Waar nodig komt FACT Jeugd naar de jongere toe. Dat kan thuis zijn, op school of waar de jongere zich prettig voelt. We bieden behandeling en praktische hulp op het gebied van opvoeding, gedrag, licht verstandelijke beperking, psychische klachten, school, werk en financiën.

 

Aanmelden

De toeleiding naar het FACT Jeugdteam vindt lokaal plaats door een regisseur binnen bijvoorbeeld het wijkteam of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook huisartsen, praktijkondersteuners en medisch specialisten kunnen verwijzen naar FACT Jeugd Twente. 

Bent u verwijzer en wilt u meer weten over verwijzen naar ons centrum dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via 0800 22 33 660.
Uw verwijzing kunt u sturen via Zorgdomein. U kunt het ook als bijlage meesturen via Veilig mailen met FACT Jeugd Twente.
Beschikt u niet over Zorgdomein en heeft u hier interesse in? Neemt u dan contact op met afdeling Communicatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is ook mogelijk het  aanmeldformulier  te versturen per post: FACT jeugd Twente, Helene Mercierweg 5-7, 7555 SJ Hengelo .
Na aanmelding neemt een hulpverlener contact met u op om de situatie te bespreken. Binnen een week wordt de casus in het team besproken en krijgt u bericht. We starten zo spoedig mogelijk met de behandeling.