slide fact smal

Heb je problemen en vind je het lastig zelf hulp te zoeken?
FACT Jeugd Twente is er voor jou! Wij komen naar je toe, bieden behandeling en praktische hulp zo vaak als nodig is. We helpen jou met het verbeteren van je situatie en doen er alles aan om contact met je te houden.

Team

We werken met een team dat bestaat uit een gezinshulpverlener, jongerenhulpverlener, psychiatrisch verpleegkundige, psycholoog, jeugdpsychiater, maar ook  ervaringsdeskundigen maken onderdeel uit van FACT Jeugd. De ervaringsdeskundigen hebben zelf problemen gehad. Zij hebben een weg gevonden hier mee om te gaan en willen deze ervaring graag gebruiken door jou te helpen. Zij laten je zien dat er meer mensen zijn zoals jij, je bent niet de enige!

Wanneer FACT Jeugd Twente

Wanneer je het niet meer ziet zitten en de stap hulp te vragen groot is, zijn wij er voor jou.
Misschien ben je moe van alle hulpverlening en vraag je je af of het weer goed komt.

FACT Jeugd Twente is anders dan gewone hulpverlening:

Medewerkers van het FACT Jeugd team denken op een actieve en creatieve manier met je mee. Ze geven jou de regie en helpen je zoeken naar oplossingen. Als jij dit wilt, doen we dit samen met jouw ouders.

We grijpen snel in wanneer een crisis dreigt, maar we proberen vooral een crisis te voorkomen. We hebben persoonlijk contact en je blijft bij ons in behandeling zolang dit nodig is. Waar nodig komen wij naar je toe. Dit kan thuis zijn,op school of op een plek waar jij je prettig voelt.

We helpen je bij:
•           Psychische problemen
•           Problemen thuis
•           Schulden
•           Verslaving

 

Praktische hulp

Je krijgt van ons laagdrempelige en praktische hulp. We kijken welke hulp jij nodig hebt en wie die kan geven. Hierin werken we samen met andere hulpverleners en mensen uit jouw eigen omgeving zoals je vrienden en jouw ouders en school.

 

Voorbeelden van praktische hulp

  • We gaan mee naar belangrijke afspraken
  • We leren je met geld om te gaan
  • We helpen je bij het vinden van een goede plek om te wonen
  • We helpen je bij het vinden van werk of een opleiding

 

Contact

Soms is de stap zelf hulp te zoeken groot. Als je hulp nodig hebt, laat het ons weten.
Hulp van FACT kan snel van start gaan. Als je een hulpverlener of wijkcoach hebt, kunnen zij jou via het aanmeldformulier verwijzen naar FACT Jeugd. Je kunt ook contact opnemen met de huisarts of de gemeente waar je woont. Zij kunnen het aanmeldformulier naar ons toesturen. 

Je mag ons ook rechtstreeks bellen of mailen 0800 2233660 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.